Kurator..

publicerat i Vardagligt;
Idag har jag varit på ett av många kuratorbesök! Där vi främst just nu pratar om Ellies förlossning, graviditet & branden, alla känslor och kaos som uppstod. Detta är bara det första av alla kommande besök, känns så himla bra! Känner mig otroligt lättad just nu, har tagit steget ut till något jag haft svårt för, kommit förbi ett stort hinder i mitt liv. Det bästa är att jag nu har tider att gå på, de kommer inte släppa mig trots att barnet sedan har kommit till världen, utan då kommer fighten mot all annan ångest som sitter i min kropp! 

Har en hel del besök framför mig, kurator, läkartid, feliciamottagningen, tillväxt-ultraljud... Listan kan göras lång! Är så tacksam för att jag blir lyssnad på, de förstår min rädsla och tankar inför kommande förlossning och gör allt de kan för att jag/vi ska få en så bra upplevelse som möjligt.

Dagen började med ett bm-besök. Magen mättes för första gången och jag hamnade direkt på översta strecket 😁 Min bm sa direkt att hon anade en stor bebis denna gången, haha ja varför inte tänkte jag, har känt att magen har växt otroligt mkt och att jag var större än någon av de andra fyra ggr 😝 Denna gången slipper jag därför inte undan glukosbelastningen utan den får jag så fint genomföra! Hon oroade sig även lite för min återkommande smärta under vänster revben, huvudvärk och illamåendet... Vikten hade ökat en del sen sist oxå, blodtrycket däremot såg fint ut :) Men känns bra att hon är uppmärksam! 

Sitter i skrivande stund inne hos Ellie som inte riktigt kunde komma till ro själv utan ville ha sällskap av sin mamma ❤️ 

Mammakläder...

publicerat i Vardagligt;
Hade helt glömt bort hur fruktansvärt tråkigt det är att handla dessa förbenade mammakläder! Inne på H&M är jag för stor för de strl 46 😳 OMG! Känner mig sådär extremt "fet" för tillfället, deprimerande deluxe! Behöver tips på kläder akut, gärna för dom där allt sätter sig på rumpa, höfter & lår 😝 Vareviga gång sätter kilona sig på exakt samma ställen och jag får vagga fram s en pingvin redan.. Kommer passera förlossningsvikten med Ellie känner jag, mitt mål var att inte göra det men det sprack, jisses vad jag har växt bara den senaste veckan, när man inte tror att det kan komma fler bristningar så nog poppar de upp en efter en 😫

Måste akut ha mammakläder!

Släppa nyheten.

publicerat i Vardagligt;
Igår tog jag beslutet att det var dags att gå ut med nyheten för allmänheten, något som varit svårt för mig och mannen min har visat sin respekt gentemot mig ❤️ Bara några få som jag känt förtroendet för har fått veta, är så glad att Peter respekterat min önskan❤️
I sommar kommer vårt femte efterlängtade barn ❤️ Tiden hittills har varit otroligt jobbig, från plusset på stickan tills nu! Första tankarna var att vi skulle genomgå en abort för första gången, tider bokades och vi var på abortsamtal. Väl där kändes det plötsligt inte lika rätt längre så vi bestämde att vi skulle hem och prata igenom det en gång till för att återkomma innan veckans slut. Men såklart kunde vi inte ta bort barnet i magen, så vi valde att behålla det istället.

Tankarna fram tills nu har gått främst på andras tankar och tycken! Så idiotiskt att en sådan sak spelar så otroligt stor roll! Höll mig undan väldigt mkt, gick omvägar, drog in magen så mkt jag bara kunde för jag orkade inte bli ifrågasatt. Men igår så kändes det bättre att gå ut med det för såhär kunde jag inte fortsätta. Plötsligt blev det offentligt att jag var gravid en femte gång & genast släppte en stor sten från mitt hjärta, blev genast så mkt lättare. Jag är beredd på att bli ifrågasatt över detta valet, hånad, skrattad åt har jag redan blivit ;) Helt klart kommer man ha åsikter kring vårt val, men de kan ni faktiskt hålla för er själva så länge ni inte menar väl! 

Hittils har jag mått helt okej faktiskt, kan vara den bästa av alla graviditeter, förutom problem med gallan och att fogarna börjar göra sig till känna ;)
Har gått 24 (23+1) idag och det är fullt med liv i magen, så härligt! 
Vår minsta goding på rul ❤️